Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán elárulta, milyen országot szeretne

Orbán elárulta, milyen országot szeretne

Újabb konzultációt indít a kormány a demográfiai kihívásokról. A következő négy év legfontosabb kérésének a népesedést tartom – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

Az EU-ban egyszerűen megoldják a demográfiai a kérdést, ha hiányzik egy európai, akkor „kicseréljük egy afrikaira” – mondta közrádióban a miniszterelnök 20 perc “migránsozás” után áttérve a belpolitikára. Nekünk viszont nem számok, hanem magyar emberek kellenek, ehhez, gyerekek és család kell – tette hozzá. Orbán szerint a magyar fiatalok akarnak gyereket, de akadályokba ütköznek.

Orbán egy olyan országot szeretne, ahol a fiatalok nem változtatják meg gyerekvállalásai terveiket anyagi okok miatt.

A gyerekekbe,családokba beruházni a legjobb üzlet az állam számára, még ha egy ilyen program rövid távon pénzbe kerül. „Ennél jobb befektetés nincs” – válaszolta egy kérdésre. Orbán szerint a 2010 óta folytatott sikeres gazdaságpolitika lehetővé teszi, hogy nagy ívű, költséges döntéseket hozzanak a magyar családok érdekében.

Lesz nyugdíjprémium, lesz nyugdíjprémium, lesz, lesz

Orbán egy „kérdésre” sokadszorra bejelentette, hogy idén novemberben is fizet az állam nyugdíjprémiumot az időseknek. A vonatkozó törvényi előírások szerint abban az évben, amikor a gazdaság növekedése meghaladja 3,5 százalékot, jár az egyösszegű 10-12 ezer forintos nyugdíj-kiegészítés. Az idén minden előrejelzés szerint 4,2-4,3 százalékkal nőhet a magyar gazdaság, jövőre viszont már csak 3-3,2 százalékos növekedést jósolnak az elemzők.