Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hiába nyert uniós pályáztot a XV. kerület, visszakéri az állam a 750 milliót

Hiába nyert uniós pályáztot a XV. kerület, visszakéri az állam a 750 milliót

“Az ellenfelem azt állítja mindenhol, hogy csak politikai vihart generálunk mindenhol. Akkor most őt is tájékoztatom, hogy ma, szeptember 28-án 12 óra 12 perckor érkezett meg önkormányzatunkhoz a Pénzügyminisztérium azon levele, amelyben utasítanak bennünket, hogy utaljuk vissza a nyertes VEKOP programunk 750 millió forintos előlegét szeptember 30-ig. Azaz: a pénzt visszaveszik, amire adtak két napot. Ez a valóság.” – írta a Facebookon Németh Angéla, a XV. kerület ügyvezető polgármestere.

Az ügy pikantériája, hogy Németh Angéla egyúttal a most vasárnapi, szeptember 30-i időközi polgármester-választás esélyes ellenzéki jelöltje is. Akire utal, az “ellenfele” pedig nem más, mint a Fidesz-KDNP jelöltje, László Tamás korábbi polgármester, aki éppen a napokban kampányolt azzal, hogy “a városrész rászorul a kormány támogatására, ezért olyan vezetőre van szüksége, aki közvetlen és barátságos kapcsolatot ápol a kabinettel.”

László Tamás, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje MTI Fotó: Bruzák Noémi

László Tamásról nemrég a Zoom.hu is írt, mivel ismét megbüntette a helyi választási bizottság (HVB). Megállapították: a kampányban megszegte a választási szabályokat, ezért újabb 300 ezer forint bírsággal sújtották. Az újra ez esetben arra utal, hogy nemrég egyszer már hasonlóan elmarasztalták tiltott kampánytevékenység miatt – akkor 200 ezres büntetést kellett fizetnie. Minderről itt írtunk bővebben:

Újabb súlyos pénzbírságot kapott a Fidesz XV. kerületi polgármester-jelöltje

Újabb súlyos pénzbírságot kapott a Fidesz XV. kerületi polgármester-jelöltje Néhány nappal a szeptember 30-i XV. kerületi dőközi polgármester-választás előtt ismét megbüntette a helyi választási bizottság (HVB) a Fiudesz-KDNP jelöltjét, László Tamást. A döntésről az ellenzék lényegében közös jelöltje, Németh Angéla alpolgármester számolt be Facebook-oldalán: Azt írta, “a HVB mai ülése úgy döntött, hogy László Tamás újra megszegte a választási szabályokat, ezért a bizottság újabb 300 ezer forint bírsággal sújtotta.”

Borítókép: Németh Angéla / Forrás: XV. kerület