Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Három ember ellen emeltek vádat a Kuciak-gyilkosság miatt

Három ember ellen emeltek vádat a Kuciak-gyilkosság miatt

Három személy ellen különös kegyetlenséggel elkövetett, előre kitervelt gyilkosság és más bűncselekmények vádjával indul eljárás a Ján Kuciak újságíró és jegyese meggyilkolásának ügyében – közölte Andrea Predajňová, a főügyészség szóvivője a Denník N portállal, a hírt az Újszó Online is idézte.

A kiszivárgott hírek szerint a három vádlott Sz. Tamás, Miroslav M. és Z.A. – ők hárman őrizetben maradnak, a többieket, akiket csütörtökön vettek őrizetbe a rendőrök, elengedik. A rendőrség Facebook-oldalán azt közölte, hogy

a nyomozást végző csoport biztos a három személy bűnösségében és mindent megtettek, hogy megkapják a jogos büntetésüket.

A Zoom.hu a minap írt a Kuciak-gyilkosságról, megállapítva, hogy több mint hat hónap után letartóztatta a szlovák rendőrség az újságíró és jegyese meggyilkolásával gyanúsítható személyeket. Az egyik elkövető egy korábbi nyomozó lehet, de nem ez az egyetlen kapcsolódás a rendőrséggel. Slovák sajtóhírek szerint a most megvádolt férfiak egyike, Sza. Tamás egy volt rendőr, aki korábban nyomozóként dolgozott Komáromban.

Középen az egyik vádlott, Sz. Tamás Forrás: Facebook

Ján Kuciak és jegyesét idén februárban gyilkolták meg otthonukban, mindkettejüket agyonlőtték, holttestükre a gyilkosság másnapján találtak rá. Mindketten 27 évesek voltak. A fiatalokkal Kuciak újságírói munkája miatt végeztek, az újságíró ugyanis az olasz maffia és szlovák politikusok összefonódásáról, illetve azok vagyonosodásáról írt. Minderről itt írtunk bővebben:

Mindenki a rendőrségre figyel Szlovákiában, miután letartóztatták Ján Kuciak feltételezett gyilkosait

Mindenki a rendőrségre figyel Szlovákiában, miután letartóztatták Ján Kuciak feltételezett gyilkosait Több mint hat hónap után letartóztatta a szlovák rendőrség a Ján Kuciak újságíró és jegyese meggyilkolásával gyanúsítható személyeket. Az egyik elkövető egy korábbi nyomozó lehet, de nem ez az egyetlen kapcsolódás a rendőrséggel.

Borítókép: Az áldozatokra emlékező mécsesek / Fotó: MTI/TASR/Jakub Kotian