Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A kirúgott, majd visszavett Sallai tovább borzolja a kedélyeket az LMP-ben

A kirúgott, majd visszavett Sallai tovább borzolja a kedélyeket az LMP-ben

„Idióták és gyüttmentek kérdéseire nem válaszolnék” – írta a hvg.hu információi szerint az LMP zárt, belső levelezésre használt Facebook-csoportjában Sallai R. Benedek azon párttársainak, akik a Szél Bernadett elleni újabb fegyelmi kezdeményezése miatt bírálták. Mint ismert, Sallainak a volt társelnök elleni “feljelentését” elutasították, és végül nem indult meg az etikai, fegyelmi eljárás, amiről itt írtunk:

Újabb fegyelmi indul az LMP-ben Szél Bernadett ellen

Újabb fegyelmi indul az LMP-ben Szél Bernadett ellen Újabb LMP-s belső fegyelmi eljárásnak néz elébe Szél Bernadett – értesült a Zoom.hu, kérdésünkre ezt meg is erősítette a volt társelnök-frakcióvezető. A politikus azt az információinkat is igazolta, hogy a fegyelmi eljárást a korábban fegyelmivel kizárt, majd a pártba mégis visszavett Sallai R.

Mindenesetre már az etikai eljárás kezdeményezése miatt is sokan “nekiestek” a zárt csoportban Sallainak, ám ő azzal vágott vissza: “tudtommal tag vagyok jelenleg, jogom van megkérdőjelezni bárkinek a döntéseit/lépéseit a közösségen belül.”

Végül a hvg.hu információi szerint Sallai a többi párttagnak írt belső levelét azzal zárta, hogy:

„aki rendszeresen szivárogtat, az az anyukáját ejtse teherbe apukája ravatalán.”

Az egymást érő – egyes belső vélemények szerint “leszámolás jellegű” – fegyelmik miatt kilépett az LMP-frakcióból és ma független képviselő Hadházy Ákos, és ezt fontolgatja az azóta megszűnt Együttnek éppen egy LMP-s visszalépés miatt mandátumhoz jutott politikusa, Szabó Szabolcs is, aki most az LMP-frakció tagja. Szabóról a Zoom.hu írta meg, hogy otthagyja a pártot, ha nem rehabilitálják a visszalépés miatt megbüntetetteket. Erről itt írtunk részletesen:

Szabó Szabolcs otthagyja az LMP-t, ha nem rehabilitálják a visszalépőket

Szabó Szabolcs otthagyja az LMP-t, ha nem rehabilitálják a visszalépőket „Teljesülnie kell bizonyos feltételeknek ahhoz, hogy mi a jövőben jól tudjunk együtt dolgozni” – mondta a Zoom.hu kérdésére az LMP-vel való kapcsolatáról a parlamenti frakcióhoz áprilisban csatlakozott Szabó Szabolcs, az azóta megszűnt Együtt korábbi elnökségi tagja.

Borítókép: Sallai R. Benedek / MTI Fotó: Marjai János