Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A hírhedt hírhamisító Papp Dániel lett az MTVA új vezére

A hírhedt hírhamisító Papp Dániel lett az MTVA új vezére

Saját kérésére, közös megegyezéssel, 2018. szeptember 30-i hatállyal felmentette Vaszily Miklóst az MTVA vezérigazgatói tisztségből Karas Mónika az NMHH elnöke – közölte az állami médiacsoport sajtóosztálya.

Vaszily utóda október 1-től, megbízott vezérigazgatóként Papp Dániel, eddigi tartalomszolgáltatási igazgató lesz.

A bejelentés nem volt váratlan, hiszen az Index.hu már csütörtök este beszámolt Vaszily távozásáról. A Zoom.hu is megírta, hogy Vaszily távozása korábban is, már tavaly novemberben felröppent, akkor viszont maradt a posztján.

Vaszily 2015 közepe óta dolgozott a közmédia vezérigazgatójaként. 2016 tavaszán az ő irodájában találtak lehallgató készüléket, később nyomozás indult az ügyben. Vaszily 2005-től az Index.hu Zrt., később, 2010-ben a konkurens Origo Zrt. vezérigazgatója lett. Arról pedig, hogy hová tarthat ezután Vaszily, esetleg az új jobboldali médiabirodalom élére, itt írtunk bővebben.

Hírhamisítóból lett az új vezér

Vaszilynél sokkal érdekesebb, ki lett az utódja: Papp Dániel személyében olyasvalaki, akiről a bíróság korábban jogerős ítéletben mondta ki, hogy hírt hamisított. Papp volt az, aki 2011-ben a botrányt kavart Cohn-Bendit-riportot készítette. Csakhogy úgy vágta meg, hogy azt sugallja az egész, mintha az EP-képviselő az ő kérdése elől “menekülve” hagyta volna ott a sajtótájékoztatót, miközben erről szó sem volt.

Mégis, felfelé bukott: Papp Dánielt nevezték ki az MTVA hírszerkesztőségének élére, ahol az általa irányított szerkesztőség egy riportban kitakarta Lomnici Zoltán volt főbíró arcát. Ez újabb lökést adhatott Papp karrierjének, mert 2014-ben tartalomszolgáltatási igazgatóvá nevezték ki, ezt a pozíciót töltötte be mostani vezériagzgatói kinevezéséig.

Papp éppen a Cohn-Bendit-riport miatt őt hírhamisítónak nevező Indexet perelte be, de vesztett, így a Kúria 2015 végi jogerős döntélse nyomán Papp nevezhető hírhamisítónak, mivel ez a kifejezés a Kúria szerint nem tényállítás, hanem erőteljes vélemény.

Borítókép: Az MTVA székháza