Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már 250 járatát törölte a sztrájkok miatt a Ryanair

Már 250 járatát törölte a sztrájkok miatt a Ryanair

Német pilóták is csatlakoznak a Ryanair ír diszkont légitársaság dolgozóinak több országra is kiterjedő pénteki részleges munkabeszüntetéséhez, amely miatt már több száz járatot töröltek Európa-szerte. Sőt, a cég mintegy ezer német légiutaskísérőjét képviselő szakszervezet is fontolgatja csatlakozást az akcióhoz.

A friss hírek szerint 250 pénteki járatát – az aznapi közel 2400 járatának 10 százalékát – kényszerült törölni a Ryanair

a belga, holland, német, olasz, portugál és spanyol légiutaskísérők sztrájkja miatt. A 24 órás munkabeszüntetést meghirdető szakszervezetek azt közölték, hogy havonta megismétlik az akciót, amíg a cég nem teljesíti követeléseiket – írja az MTI.

A Zoom.hu is írt róla, hogy Marianne Thyssen, az Európai Bizottság foglalkoztatásért felelős tagja Michael O’Leary-vel, a Ryanair vezérigazgatójával egyeztetett Brüsszelben, akit az uniós szabályozás betartására szólított fel, valamint arra, hogy a cég azokban az országokban szerződjön az alkalmazottaival, ahol élnek.

Az ír fapados cégre rájár a rúd az utóbbi időben. A Zoom.hu is írt arról, hogy a minap százmillió forintra bírságolta a Ryanairt a budapesti kormányhivatal a nyári poggyászkezelési, illetve utasfelvételi súlyos mulasztások miatt.

Borítókép: Illusztráció / MTI/EPA/Fernando Villar