Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kövér reméli, hogy visszaszorul “az aberráltnak nevezhető baloldal”

Kövér reméli, hogy visszaszorul “az aberráltnak nevezhető baloldal”

A 2019-es európai parlamenti (EP-) választás a kontinens jövőjéről szól majd – jelentette ki az Országgyűlés elnöke a lengyel parlament alsóházának, a szejmnek az elnökével közösen az M1 aktuális csatornának adott, szerda este sugárzott interjúban. Kövér László úgy fogalmazott: a választás után meg fog változni Brüsszel magatartása, mert más lesz az Európai Bizottság és az EP összetétele. 

Az interjúban Kövér László kifejtette: az EP-választások eddigi alacsony részvételi aránya cáfolja, hogy létre lehet hozni egy európai identitást a nemzeti identitások helyett. Szerinte az emberek nem értik és nem érdeklődnek a tőlük távoli dolgok iránt. A politikus a 2019-es voksoláson viszont változás számít. Szerinte ez lesz az első EP-választás, amely nem a nemzetállami kormányok aktuális megítélését fogja tükrözni, hanem EU jövőjéről szól majd a migráció tükrében.

Kövér László jelentős hangsúlyeltolódást vár a szuverenitáspárti oldal felé és reméli, hogy visszaszorul “az aberráltnak nevezhető baloldal”.

Úgy látja, hogy ha újra a “normalitás talajára helyezkedik majd” az unió döntéshozóinak többsége, el lehet kezdeni beszélgetni a problémákról: az északi-déli, illetve a nyugati-keleti megosztottságról, valamint a nemzetközi kihívásokról: az önérdekű amerikai politikáról, a feltörekvő Kínáról vagy Afrikáról, amelynek problémája a legközvetlenebbül Európát érinti.

“Ehhez realista, nyíltan beszélő, polgáraikat tiszteletben tartó politikusok kellenek” – mondta.

Az Országgyűlés elnöke a Sargentini-jelentést az EP-kampány részének, nyomásgyakorlásnak tartja, hogy “megpróbáljanak saját belpolitikai életünkben nehéz helyzetbe hozni”. Az ilyen kísérletek az elmúlt időszakban azonban a visszájára sültek el – tette hozzá.

“Csak saját polgárainknak tartozunk elszámolással” – jelentette ki.

(MTI)