Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy volt rendőr házában fogták el a szlovák újságíró-gyilkosság gyanúsítottait

Egy volt rendőr házában fogták el a szlovák újságíró-gyilkosság gyanúsítottait

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) munkatársai csütörtök reggel letartóztatták azokat a személyeket Gútán, akik Ján Kuciak és jegyese meggyilkolásával gyanúsíthatóak.

„A nyomozói csapatban tapasztalt szakemberek dolgoznak, emellett az ügyet a Speciális Ügyészség két jól informált ügyésze felügyelte. Tudom, hogy az emberek általánosan szkeptikusak a biztonsági szervekkel kapcsolatban, de a bizalmukat kérem a nyomozás eredményét illetően“ – jegyezte meg Daniel Lipšic, a Kuciak család ügyvédje.

Az Index felhívta rá a figyelmet, hogy hétfőn újabb tüntetés-sorozatot jelentett be a Tisztességes Szlovákiáért nevű mozgalom, amiért 7 hónappal a gyilkosság után sem mutattak fel semmilyen eredményt a rendőrség. (Parameter.sk)

Borítókép: Mindannyian Janért jelentésű felirat egy pozsonyi kormányellenes tüntetésen 2018. március 9-én. A tüntetők Ján Kuciak szlovák tényfeltáró újságíró és élettársa, Martina Kusnirová meggyilkolásának alapos kivizsgálását és a kormány átalakítását követelik. (MTI/AP/Ronald Zak)