Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csicskagyász előzetessel jelentkezett az új X-Men-film

Csicskagyász előzetessel jelentkezett az új X-Men-film

A Sötét Főnix nemcsak címében sötét, de hangulatában is. A trailer látványos, de látványosan semmilyen.

Az X-Men-széria még 2011-ben kapott új löketet Az elsők alcímre keresztelt reboot-epizóddal, amely a mutánscsoportosulás kezdeti időszakát mesélte el. A következő, Az eljövendő múlt napjaisztori már egyenesen remek volt, de az Apokalipszis gagyija megmutatta, elfogyott a szufla. Elvileg a 2019. február 7-én érkező Sötét Főnixnek kéne felráznia a franchise-t, de az első előzetes alapján csak egy újabb középszerű részre futja.

A sztori egyébként a klasszikus X-Men-történet, az 1980-ban megjelent A Főnix halála (eredeti címén Dark Phoenix Saga) által inspirálódva készül. Ezt már 2006-ban részben az X-Men: Az ellenállás vége is feldolgozta (mérsékelt sikerrel), most pedig a jövőre érkező film is megteszi, immár Sophie Turner főszereplésével.

A trailerben feltűnik Jean Grey gyermekkora is, ahogy tragikusan elveszti szüleit, meg ahogy szépen a kontrollt is telepatikus és telekinetikus képességei fölött. A Sötét Főnix elkészültét számos probléma lengte körül, eleve nehezen állt össze a forgatókönyv, majd újraforgatásra került sor, végül a premiert átrakták jövőre.

A trailer látványos, de látványosan semmilyen. Remélhetőleg a film kevésbé lesz suta.