Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Ryanair kapott egy figyelmeztetést az uniótól

A Ryanair kapott egy figyelmeztetést az uniótól

Az Európai Bizottság szerdán arra szólította fel a Ryanairt, hogy tartsa be az uniós szabályozást, és dolgozóival azokban az országokban kössön munkavállalói szerződést, ahol élnek – írja a 24.hu az Euractivra hivatkozva.

A Ryanair rengeteg dolgozóját Írországban jelenti be, akkor is, ha a munkavállaló magyar és itthonról indul munkába, aztán ide is érkezik meg munka után. A légitársaság azért döntött az írországi bejelentés mellett, mert ebben az országban regisztrálta repülőgépeit is. Ez azonban nem felel meg az uniós előírásoknak, ugyanis a munkaszerződéseknek nem arra az országra kell vonatkoznia, ahol a repülőgépeket nyilvántartásba vették, hanem arra, ahonnan a dolgozó elindul a munkába, és este hazatér.

Ha valakit Írországban jelentenek be, de Magyarországon él, akkor sem társadalom-biztosítása, sem nyugdíja nem lesz Magyarországon.