Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapest épületein és járművein

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapest épületein és járművein

Reisz Gábor új filmje, a Rossz versek új promót kapott egyik főszereplőjével a középpontban: Budapesttel.

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan 2014-ben nem várt közönségsikert aratott, Reisz Gábor alkotása elképesztően személyes, keserédes de mégis életigenlő film volt, ahol fontos szerepet játszott maga Budapest is. A rendező második filmje ugyanúgy önéletrajzi ihletésű lesz, sőt, Reisz játssza a főszerepet is, de mégis fiktív történetet mesél majd el. A főváros pedig ugyanúgy középpontban lesz, ennek hatására olyan kedvcsináló érkezett, amely nem konkrétan a Rossz versekből tartalmaz jeleneteket, hanem a film helyszíneit járja be.

Fotó: Szemerey Bence

A film címét kölcsönautóból, kölcsönkért mozgó aggregátorral, valamint a Cirko-Gejzír mozi használaton kívüli vetítőjével vetítették olyan helyekre, ahol vagy forgattak vagy ahonnan inspiráció jött. A képek nélkülöznek bármi konkrétumot, mégis jól mutatják, milyen hangulatra lehet majd számítani.

A sztori egyébként arról szól, hogy a 30-as évei elején járó rendező, Merthner Tamás magánélete váratlanul darabokra hullik, amikor párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna szakít vele. Tamás összetörve tér vissza Budapestre, és mivel a jelenben nem talál vigaszt, a múltjába merülve igyekszik választ kapni arra, hogy hol veszítette el önmagát abban a valóságban, ami az elmúlt harminc évben körbevette Magyarországon.

A Rossz versek 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba.