Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Újabb súlyos pénzbírságot kapott a Fidesz XV. kerületi polgármester-jelöltje

Újabb súlyos pénzbírságot kapott a Fidesz XV. kerületi polgármester-jelöltje

Néhány nappal a szeptember 30-i XV. kerületi dőközi polgármester-választás előtt ismét megbüntette a helyi választási bizottság (HVB) a Fiudesz-KDNP jelöltjét, László Tamást. A döntésről az ellenzék lényegében közös jelöltje, Németh Angéla alpolgármester számolt be Facebook-oldalán:

Azt írta, “a HVB mai ülése úgy döntött, hogy László Tamás újra megszegte a választási szabályokat, ezért a bizottság újabb 300 ezer forint bírsággal sújtotta.” Az újra ez esetben arra utal, hogy nemrég egyszer már hasonlóan elmarasztalta szabálytalan kampánytevékenység miatt László Tamást a HVB.

Akkor – mint a Zoom.hu megírta – másodfokon, jogerősen is megállapítást nyert, hogy a kormánypárti jelölt törvénysértően kampányolt iskolában: egyetlen, a tanévnyitón elmondott beszédével sikerült megsértenie a választási és a közoktatásról szóló törvényt is. Akkor 200 ezer forint bírságot kapott.

Most a tanévnyitón osztogatott ingyenes színházjegyek miatt marasztalták el. (A HVB honlapján a konkrét döntés is elolvasható.) Korábbi sajtóhírek szerint egy édesanya tehetett panaszt, amiért az ingyenjegyek mellé a gyerekek adatait is begyűjtötték.

A HVB határozata teljes terjedelmében itt olvasható:

HVB_23-24_2018.IX_.26. by Tibor Lengyel on Scribd

Amúgy László Tamás kampányidőszakbéli tevékenységét vizsgálva visszaeső szabálysértőnek számít, mivel már tavasszal, a parlamenti választási kampányban – ahol a körzetben kormánypárti egyéni jelöltként mérette meg magát, de vesztett – is elmarasztalták tiltott kampánytevékenység miatt.

Borítókép: László Tamás, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje / Forrás: fidesz.hu