Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Rogán Antal jobbkeze gázkereskedő céget alapított Svájcban

Rogán Antal jobbkeze gázkereskedő céget alapított Svájcban

A Rogán Antal kabinetminiszter „gazdasági jobbkezeként” ismertté vált Kertész Balázs egykori fideszes belvárosi képviselő, aki a letelepedési kötvénybizniszben is feltűnt, gázkereskedő céget alapított Svájcban.

A 24.hu szerint Kertésznek néhány napja bejegyezte a cégbíróság a Monavis Energy Zrt. névű új cégét, aminek a fő profilja a gázkereskedelem, emellett csak a gázelosztás tartozik a tevékenységi köréhez. A lap szerint a zrt.-kre előírt minimális, 5 millió forint alaptőkével bejegyzett társaság vezérigazgatója Kertész Balázs, aki a svájci adóparadicsomként számon tartott Zugban lévő lakcímet adott meg a cégbíróságnak. A gázkereskedőt a Monavis Holding Zrt. vagyonkezelő alapította, aminek pedig vezérigazgatója és egyedüli részvényese is Kertész Balázs, így közvetetten a gázkereskedő is az övé.