Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csengeri örökösnő: Kósa sok éves barátság után nevezett csalónak

Csengeri örökösnő: Kósa sok éves barátság után nevezett csalónak

„Mintegy tíz éve tudok arról, hogy igen jelentős vagyont örököltem, és külföldről, sőt belföldről nálam lényegesen magasabb végzettségű és tudású személyektől is azt a tájékoztatást kaptam a különböző e-mailben megküldött okiratok alapján, hogy ez a hagyatéki vagyon létezik” – áll a fuhu.hu birtokába került, a csengeri örökösnőként ismertté vált Sz. Gáborné szeptember 20-ára dátumozott írásbeli vallomásában, amelyből a lap részleteket közölt.

Sz. Gáborné ebben azt írja, hogy Kósával azután kötött szerződést, miután „közjegyzők, kül- és belföldi ügyvédek, jogászok, közgazdászok” is azt mondták neki, hogy valóban jelentős vagyont örökölt. Kitartott állítása mellett, hogy a fideszes politikus többször is eljárt vele együtt külföldre és Svájcba is.

„Állítom ezt annak ellenére, hogy a magyar sajtóban ő sok éves barátság után engem csalónak nevezett”

– szögezte le Sz. Gáborné.

Írásbeli vallomásában azt állítja, hogy csak a hagyatéki vagyon átadásával kapcsolatban merültek fel problémák, ezért valóban kért kölcsön különböző összegeket. „A kölcsönkért összes kölcsön nagyságrendje csak elenyésző töredéke annak a vagyonnak, aminek én a hozzám eljutott tájékoztatás alapján az örököse vagyok” – tette hozzá. Azt is állítja, hogy a kölcsön visszafizetésében a kiadatási őrizet akadályozta meg, ezért nem tudott eljárni Svájcban az öröksége ügyében.

A választási kampányban ismertté vált csengeri asszonyt szeptember elején hozták haza Svájcból, még aznap őrizetbe vették és másnap pedig megtörtént a gyanúsítotti kihallgatása is. Három és fél órás vallomásában továbbra is kitartott amellett, hogy nem csapott be senkit, és létezik az általa emlegetett hagyaték.

(24.hu)