Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csaknem kétszáz járatot törölt a Ryanair

Csaknem kétszáz járatot törölt a Ryanair

Közel kétszáz pénteki járatát törölte a Ryanair légitársaság a belga, holland, német, olasz, portugál és spanyol légiutaskísérők újabb részleges munkabeszüntetése miatt – jelentette be a vállalat kedden.

A társaság a sztrájk miatt 190 európai járatát törölte, a sztrájk miatt, pénteki járatainak körülbelül 8 százalékát.
A Ryanair közleménye szerint minden utast emailben vagy SMS-ben tájékoztattak, és elnézést kértek a mintegy 30 ezer embertől „az indokolatlan zavarok” miatt.

“A Ryanair jelentős előrehaladást ért el az elmúlt hetekben a szakszervezetekkel való tárgyalásokon”

– közölte a vállalat, szükségtelennek minősítve a péntekre tervezett akciót.

A 24 órás sztrájkot meghirdető szakszervezetek arról számoltak be, hogy havonta megismétlik az akciót egészen addig, amíg nem teljesítik a követeléseiket.

A légitársaságnál legutóbb augusztusban volt nagyszabású, több országra kiterjedő munkabeszüntetés. A személyzet a munkakörülményekre panaszkodik, állításuk szerint az ivóvízért is fizetniük kell a fedélzeten, betegszabadságra pedig kizárólag akkor mehetnek, ha személyesen jelennek meg az orvosi igazolással.

Emiatt a személyzet 34 pontból álló, a munkakörülményeiket javító követelést fogalmazott meg.