Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Újabb bizonyíték a soroksári futónő feltételezett gyilkosának cuccai között

Újabb bizonyíték a soroksári futónő feltételezett gyilkosának cuccai között

Előkerült egy papírfecni, amin az áldozat neve szerepel.

Az öt éve börtönben lévő R. Szilveszter – s akit immáron a soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsítanak – cellájából egy olyan, füzetből kitépett papírfecni lapult, amelyen az áldozat, Kardosné Gyurik Krisztina neve és megölésének dátuma (2013. szeptember 25.) szerepelt – írta a Blikk.

A férfi ügyvédje, Lichy József a lapnak annyit mondott, hogy amikor a védencét a gyilkossággal meggyanúsították, akkor jegyzőkönyvet készítettek a cellájában talált tárgyakról. Ezek között valóban volt egy összegyűrt lap, amelyen az említett adatok voltak felírva. Ezen kívül találtak egy naplót, amelynek tartalma azonban a jogi képviselő előtt sem ismert.

R. Szilveszter bűnösségére utal, hogy DNS-mintáját megtalálták az áldozat holttestén, ráadásul a futónő telefonja a a börtönben ülő férfi leadott letéti tárgyai között van. A férfi ugyanakkor eddig nem tett vallomást a bűncselekménnyel kapcsolatban.

Borítókép: A Soroksáron meggyilkolt nő tiszteletére rendezett emlékfutás résztvevői mécseseket gyújtanak a gyilkosság helyszínén a XXIII. kerületi Szigetdűlőn 2013. október 6-án.
MTI Fotó: Földi Imre