Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nem nyugodott bele a szakításba, 20 centis késsel hátba szúrta volt élettársát

Nem nyugodott bele a szakításba, 20 centis késsel hátba szúrta volt élettársát

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki nem nyugodott bele abba, hogy a párja szakított vele, és mással létesített élettársi kapcsolatot, ezért őt levélküldemény átadása végett az otthonába hívta, majd késsel hátba szúrta.   

A vádlott és a nő két évig tartó élettársi kapcsolata megszakadt, miután a sértett 2017. novemberében elköltözött az alkoholista életmódot folytató agresszív férfitól.

A férfi a szakításba nem nyugodott bele, többször kérte sikertelenül a nőt, hogy menjen vissza hozzá. Az elkövető 2017. december 23. napján, telefonon hívta a sértettet, kérte, hogy keresse fel, mert levele jött. A sértett a telefonálás napján, 16 órakor, az új élettársával együtt megjelent a vádlott esztergomi otthonában. Az erősen ittas állapotban lévő férfi beengedte őket, előre engedte a sértettet, majd a lakóház bejáratáig kísérte. Amikor sértett belépett az előszobába, a közvetlenül mögötte haladó vádlott egy mozdulattal kihúzta a ház bejárati ajtaja mellett lévő, fahulladékba beleállított, 20 cm pengehosszúságú kést, a sértett mögé lépett, és őt egyszer, közepes erővel a háti X. csigolya magasságában anélkül, hogy bármit mondott volna, hátba szúrta.

A sértettnek a szúrással okozott, legalább 8 cm-es szúrt-metszett sebzett sérülésének gyógytartama 4 hét, az életfontosságú szervek, valamint a nagyerek sérülésének reális lehetősége fennállt, ezért a bántalmazás alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására.

A 2018. július 01. napján hatályba lépett új büntetőeljárási törvény alapján az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt a Tatabányai Törvényszék 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélje.

(Ügyészség)