Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

HÉV jegyvásárlási szabályok: október 1-től vége a türelmi időnek

HÉV jegyvásárlási szabályok: október 1-től vége a türelmi időnek

Budapest határain túl már nem lehet jegyet venni a vonaton.

Szeptember 1-jétől megváltoztak a jegyvásárlási szabályok a HÉV-vonalakon: Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítőjeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a vonatokra. Október 1-jén véget ér a türelmi időszak, így – ha a megállóban van jegyvásárlási lehetőség – a HÉV-eken már nem váltható menetjegy – közölte a MÁV. Érvényes jegy vagy bérlet hiányában pedig pótdíjat kell fizetniük a jegyvásárlást elmulasztó utasoknak. Amennyiben az állomáson van automata, ám az nem működik, akkor a régi rend áll vissza, azaz változatlanul lehet jegyet venni a vonaton.

A főváros közigazgatási határán belüli felszállás esetében nincs változás. Budapestről a közigazgatási határon kívülre történő utazáskor a vonaton pótdíj megfizetése nélkül lehet jegyet váltani, ha az utas a budapesti vonalszakaszra érvényes menetjeggyel vagy bérlettel rendelkezik.

Borítókép: A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elektronikus jegyrendszeréhez kapcsolódó érvényesítő készülék a H6-os HÉV Közvágóhíd végállomásán. MTI Fotó: Balogh Zoltán