Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Amiről a német iparszövetség beszél, annak itthon sem örülnek

Amiről a német iparszövetség beszél, annak itthon sem örülnek

A német exportértékesítés növekedése sokkal kisebb lesz a korábban vártnál.

A német iparszövetség (BDI) az eddig vártnál szerényebb idei német gazdasági növekedéssel számol, mert a becsültnél kisebb a német termékek iránti külföldi kereslet az üzleti bizonytalanság növekedése és Donald Trump amerikai elnök kereskedelempolitikája miatt. A BDI az idei német GDP-növekedési előrejelzését 2 százalékra rontotta kedden az eddigi 2,25 százalékról.

Dieter Kempf, a szervezet elnöke a Deutschlandfunk német közszolgálati rádiónak azt mondta, hogy az idei német export bővülése csupán 3,5 százalék lesz az eddig becsült 5 százalék növekedés helyett. A német iparszövetség vezetője szerint a világon nő a bizonytalanság. A Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi konfliktus további mélyülése Európát is eléri, ezen belül a német iparra is hatással lesz, amely jelentősen függ az exporttól – mondta Dieter Kempf. (MTI)