Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A kormány szinte biztos csökkenti a szociális segélyre jogosultak körét

A kormány szinte biztos csökkenti a szociális segélyre jogosultak körét

Rétvári Bence, az Emmi államtitkárának a szocialista Bangóné Borbély Ildikónak küldött írásbeli válaszában ugyan konkrét kijelentés nem hangzott el, ám annak tartalmából arra lehet következtetni, hogy a kormány olyan módon szeretné átalakítania szociális segély rendszerét, amint arról a Népszava a számolt be a hónap elején – írja a HVG. A Népszava szerint egy belügyminisztériumi tervezet szerint úgy módosítanák a szociális törvényt, hogy a szociális segély odaítélésekor a közmunkásként szerzett bér összegét számolják bele a háztartás egy fogyasztási egységre eső jövedelmébe. Mindez azt jelentené, hogy nem nagyon maradna olyan család, ahol a nem dolgozó felnőtt jogosult lesz a segélyre.

Rétvári Bence konkrét elképzeléseket nem mutat be, ám többször megjegyzi: a kormány a segély helyett munka elvét követi. A kormány szociálpolitikájának kulcseleme, hogy minden munkaképes embernek legyen munkája. E szerint aligha légből kapott az elképzelés.

Borítókép: Parlagfüvet vág egy közmunkás, MTI Fotó: Rosta Tibor