Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Távozik a Zoom.hu főszerkesztője, átszervezések az újságnál

Távozik a Zoom.hu főszerkesztője, átszervezések az újságnál

Szeptember végével távozik a Zoom.hu-tól Kustánczi Norbert főszerkesztő, aki a digitális újságírásban szerzett tapasztalatait ezentúl más területeken kívánja kamatoztatni. Távozása saját döntése, személyes ambíciója.

A főszerkesztői feladatokat 2018. október 1-től megbízott főszerkesztőként a lap eddigi főszerkesztő-helyettese, Farkas Csilla veszi át, aki a Zoom.hu-hoz érkezését megelőzően, 2013 és 2017 között a 24.hu felelős szerkesztőjeként dolgozott.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Zoom.hu független újságként – másfél éves fennállása során – teljesítette azt az elvárást, hogy a hazai online nyilvánosságban egy ismert, tartalmaival annak értékét növelő, kiegyensúlyozott portál legyen. Az újság augusztusban rekordhónapját érte el az évben: a Google Analytics adatai szerint nagyjából 2 millió ember olvasta a Zoom.hu-t.

A múlt héten, több sajtóorgánumban megjelent híresztelésekkel szemben, a Zoom.hu átszervezésének okai többek között abból adódnak, hogy vezetőváltás történik az újságnál. A Zoom.hu működése során, a 2017 áprilisa óta eltelt másfél évben csupán néhány esetben fordult elő csúszás a fizetések kapcsán. A sajtóhíresztelésekkel szemben ezek nem több hetet vagy hónapot, hanem csak napokat jelentettek. Minden ezzel ellentétes rosszindulatú híresztelést a Zoom.hu menedzsmentje visszautasít, és további valótlan állítások esetén jogi lépéseket tesz. Elgondolkodtató és szomorú, hogy az egyre szűkülő médiapiaci lehetőségek időszakában több médiapiaci szereplő a konkurenciaharc alantas eszközeihez nyúl, hogy egy konkurens lapot lejárasson és ellehetetlenítsen.

Az átszervezés további lépéseiről tájékoztatni fogjuk olvasóinkat és partnereinket.