Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Meghalt a leghíresebb magyar vándor

Meghalt a leghíresebb magyar vándor

A 32 éves Gecse Balázs Gergőt, aki ökrös szekérrel, egy kutya és négy szarvasmarha társaságában járta a világot, a helyi sajtó szerint vasárnap reggel fél kilenckor halálra gázolta egy idős sofőr délkelet-Franciaországban, Villard-Bonnot közelében – írja a 444.hu.

Gecse az ekhós szekere mellett ballagott éppen, az út belső oldalán, amikor az állítása szerint a napsütéstől elvakult, szemből érkező autós elcsapta.

A móri születésű Gecse Balázs Gergő 18 évesen, miután leérettségizett, az egyetemi felvételi helyett épített magának egy ökrös szekeret, fogott egy tangóharmonikát, 2 kecskét és 1 kutyát és elkezdte járni az országot. A vele utazó állatok cserélődtek, de ő 2004 óta folyamatosan úton volt. Néhol alkalmaként munkát vállalt, mivel értett a fafaragáshoz, az asztalosmunkához, a patkoláshoz, a bőrművességhez, a nemezeléshez, a kötélveréshez és az állatokhoz is, ebből keresett némi pénzt, egyébként a kenyerét is maga sütötte a szekéren.

Pusztán egy vándor (2008)

Gecse Balázs // rendező & vágó: Hack Júlia // operatőr: Vass Gergő // fényelés: Szigethy Márton // SZFE 2008 ——- az alkotók engedélyével feltöltve. köszönet érte!

Magyarország bebarangolása után nemrég Európát vette célba. Gecse a 2188 méter magas Kis Szent Bernát-hágón át érkezett meg ökreivel Franciaországba. (via 444)

Gecse Balázs Gergő Hack Júlia Pusztán egy vándor című filmjében Forrás: VImeo