Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Magyar letelepedési kötvényei lehetnek egy nagypályás orosz adócsalónak

Magyar letelepedési kötvényei lehetnek egy nagypályás orosz adócsalónak

A finn Nemzeti Nyomozó Iroda, repülési és hajózási tilalmat rendelt el az ország délnyugati részén, a Balti-tengeren található Turku szigetvilág környékén. A hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint egy több millió eurós adócsalási ügy miatt indult nyomozásban tartottak házkutatásokat, és vettek őrizetbe három embert, bár közülük egyet még a hétvégén el is engedtek.

Az akcióban 17 helyszínen száznál is több rendőr és katona vett részt hajókkal, repülőgépekkel és drónokkal, a repülési és hajózási tilalmat pedig csak vasárnap dél körül oldották fel a térségben. A nagyszabású akció célpontja egy Airiston Helmi nevű, orosz tulajdonban lévő finn vállalkozás, amit évek óta figyel a finn hadsereg és a Supo, a finn elhárítás.

A 444.hu szerint ennek cégnek a vezetői Pavel Eduardovich Melnikov és Shamugiya Shota, a magyar letelepedési kötvényprogramban vehettek részt.

Abban a kötvényprogramban, amelyet Rogán Antal talált ki és indított útjára.

A letelepedési programban jutott magyar papírokhoz mások mellett az orosz külföldi hírszerzés vezetőjének családja, illetve szintén a magyar kötvényprogramban szerzett letelepedési engedélyt Bassar al-Aszad szír diktátor egyik, emberi jogi jogsértésekkel is összefüggésbe hozott pénzembere, akiről idén nyár végén derült ki, hogy 2014-ben összesen négy munkanap alatt átment a magyar hatóságok biztonsági átvilágításán.

Borítókép: MTI Fotó: Kovács Attila