Lengyelországban 160 ezer háztartás maradt áram nélkül

Lengyelországban 160 ezer háztartás maradt áram nélkül

Viharos szél miatt hétfő reggelre majdnem 160 ezer háztartás maradt áram nélkül Lengyelországban, az ítéletidő a leginkább a dél- és a délkelet-lengyelországi vajdaságokat sújtja – közölték a lengyel hatóságok.

A lengyel kormány biztonsági központja (RCB) már vasárnap elsőfokú riasztást adott ki az esőzéstől kísért erős széllökések miatt. A tűzoltóságot vasárnap reggel óta 814 alkalommal riasztották, főleg kidőlt fákat és letört faágakat távolítottak el. Az RCB Twitter-oldalán hétfő hajnalban olvasható adatok szerint 159 ezer háztartás maradt áram nélkül, a legtöbb ilyen esetet az ország déli részében, a Kis-lengyelországi vajdaságban, valamint a kelet-lengyelországi Lublini vajdaságban jelentették.

Súlyos sérültekről a hatóságok egyelőre nem tudnak.

A dél-lengyelországi hegyi fürdővárosban, Rabka-Zdrójban fa dőlt az áramvezetékre egy játszótérnél, a leszakadt kábel pedig eltalált egy gyereket, aki könnyebben megsérült. Erőteljes esőzés és viharos szél miatt a lengyel meteorológiai szolgálat hétfőre is első fokú riasztást adott ki Lengyelország déli részére, valamint a Balti-tenger partján fekvő vajdaságok számára. (MTI)

Kiemelt kép: Elektromos vezetéket rántott magával egy viharban kidőlt fatörzs a közép-lengyelországi Lódzban 2017. augusztus 10-én. A viharos erejű szél járműveket és épületeket rongált meg a térségben. (MTI/EPA/Grzegorz Michalowski)