Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Közös magángépen osztozik Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc lánya

Közös magángépen osztozik Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc lánya

Az Átlátszó szerint ugyanazzal az osztrák lajstromszámú magánrepülővel utazott a nyáron több alkalommal is Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc lánya, Beatrix, illetve az ismert üzletember, Végh Gábor. Az OE-LEM lajstromszámű magánrepülő 17 milliárd forintba kerül. Igaz, hogy az osztrák nyilvántartásban szerepel, mégis a budapesti repülőtéren áll.

Mint lapunk is beszámolt róla, a Mészáros társaságához köthető géppel utazott júliusban Orbán Viktor Bulgáriába, ott a MOL Vidi a Ludogorec ellen játszott BL-meccset.

Az Átlátszó lefotózta, ahogy a miniszterelnök nem sokkal éjfél előtt tért vissza Ferihegyre.

A gép június 21-én Nyizsnij Novgorodba repült, ahol az Argentína-Horvátország csoportmeccset játszották a vb-n. Július 15-én pedig Moszkvába, a vb-döntő napján is megfordult a városban. Mint ismert, a mérkőzést a Orbán Viktor a helyszínen tekintette meg. A luxusrepülő augusztusban Rijekában és Malagán is járt, a Spanyolországból való visszatérése után a portál fotót készített arról, ahogy a fővárosi repülőtér termináljának ajtaján egy kisebb társasággal kilép Mészáros Beatrix, valamint Végh Gábor, a ZTE tulajdonosa. Végh cége, a Pharos ’85 Kft. többek között focipályákat épített a Puskás Akadémiának.

Az Átlátszó szerint a magánrepülő az elmúlt hónapokban Horvátországon kívül járt Lisszabonban, Krétán, Máltán, Milánóban, Münchenben, Prágában, Szicíliában, és Portugáliában is.

A Lady Mrd 2018. augusztus 16-án az Adrián Opatija közelében

This is “A Lady Mrd 2018. augusztus 16-án az Adrián Opatija közelében” by atlatszo.hu on Vimeo, the home for high quality videos…

A lap egy luxusjacht útját is követte az Adriai-tengeren: egy olasz kikötőben, egy Lady M típusú jacht fedélzetén nyaralt Mészáros Lőrinc. A hírportál szerint a luxusjacht és a magánrepülő többször is ugyanazon a helyen tartózkodott, például Bariban, Splitben, Rijekában és Velencében. Az Átátszó drónfelvételt is készített a hajóról, valamint lefotózták, hogy ott tartózkodik

Szíjj László, Mészáros Lőrinc üzlettársa, Homolya Róbert MÁV-vezér, illetve Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

(via Átlátszó)

Borítókép: MTI: Földi Imre