Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Eltűnt az Index függetlenségmérője

Eltűnt az Index függetlenségmérője

Vasárnap délután óta nem elérhető a szabadindex.eu , amelyet azért hoztak létre, hogy bárki ellenőrizhesse, hogy mennyire függetlenül tud dolgozni az Index. A történet előzménye, hogy szeptember 18-án változás állt be a portál tulajdonosi szerkezetében – nem sokkal ezután a szerkesztőség közleményt adott ki arról, hogy egyelőre függetlenül működnek tovább.

A hvg megkeresésére Szabó Zoltán tartalomfejlesztési vezető elmondta, hogy „Tulajdonképpen éppen ez okozta a problémát: a szerver üzemeltetője és a domaint bejegyző cég szokatlanul nagynak találta a most induló site forgalmát, így időlegesen, amíg nem bizonyítjuk a bejegyző személyazonosságát, letiltotta az elérést”. És hozzátette, hogy azóta minden szükséges dokumentumot bemutattak, így hétfőn helyreáll a site, és ezentúl ilyen probléma többet nem fordulhat elő.

Borítókép forrása: szabadindex.eu