Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A szülők kiállnak a szexuális zaklatással vádolt pólósok mellett

A szülők kiállnak a szexuális zaklatással vádolt pólósok mellett

Online aláírásgyűjtést indítottak sportoló gyerekek szülei, hogy minél többen álljanak ki az erőszakkal hírbe hozott vízilabdások mellett – írja a Hvg.hu.

A két sportolót egykori tanítványuk vádolta meg azzal, hogy 11 éves korában szexuálisan zaklatták.

A petíciót megosztotta az érintett egykori vízilabdázók klubjának Facebook-oldala is, állítólag szülői kérésre. Azt írták, tudják, hogy ez csak erkölcsi támogatást jelent.

A petícióban többek között ez áll:

„Figyelemmel követve az elmúlt napok sajtóhíreit úgy érezzük, hogy meg kell szólalnunk. (…) Egy jogi eljárás csak tisztázni tudja Őket azok alól a vádak alól, amelyekről mindenki, aki ismeri Őket és az egyesület működését, tudja, hogy képtelenség. Sokkal inkább szeretnénk az erkölcsi támogatásunknak hangot adni és a nyilvánosság előtt kiállni mellettük a nevük méltatlan, erkölcstelen, jogtalan és felelőtlen meghurcolásával szemben.

Mi, akik ezt a nyilatkozatot kezdeményeztük, mindannyian személyesen ismerjük (…). Rájuk, edzőkre, pedagógusokra és sportszakemberekre bíztuk a gyerekeinket. A nevelőmunkájukat közelebbről is megismerve ezt nagyon jó döntésnek tartjuk! A gyerekeink nem sportolhatnának jobb szellemi és szakmai környezetben, mint amilyet a KÓPÉ ÚVSE-ben biztosít az egyesület két vezetője, ahol ígéretük szerint nem pusztán jó sportolókat, hanem ami még ennél is fontosabb, jó embereket nevelnek!”