Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Itt a hétvége, nyert is egy jókora csatornázási beruházást Mészáros Lőrinc cége

Itt a hétvége, nyert is egy jókora csatornázási beruházást Mészáros Lőrinc cége

A felcsúti milliárdos vállalata a Mészáros és Mészáros Kft. éppen egy milliárddal többért kivitelezi a csatornázási projektet, mint amennyire eredetileg taksálták.

A “Tarnaméra központú agglomeráció szennyvízelvezetésére és – tisztítására” kiírt projektet, Mészáros Lőrinc elsődleges vállalkozása a Mészáros és Mészáros Kft. és az Euroaszfalt Építő és Szolgáltató Kft. nyerte meg – derül ki a uniós közbeszerzési értesítő dokumentumaiból. Ennek keretében az említett munkát Boconádon, Nagyfügeden és Tarnamérán végzik majd el. Ennek keretében a csatornázást és a szennyvízkezelési szükséges teljes gépészeti hátteret kiépítik.

A dokumentumok szerint előzetesen úgy kalkuláltak, hogy 3,23 milliárdba kerül majd a teljes beruházás, ehhez képest a győztesek végül 4,2 milliárd forintos ajánlattal lettek a befutók. Mindenki végtelenül nyugodt maradhat ez nem az a kiírás volt, ahol egyetlen induló volt, hiszen a győztes konzorciumon kívül a Penta Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és a Hódút Kft. is pályázott.