Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Bono koncert közben szólt be Orbán Viktornak

Bono koncert közben szólt be Orbán Viktornak

A U2 énekese a zenekar tegnap esti madridi koncertjén emlékezett meg a magyar miniszterelnökről, szúrta ki a hvg.hu. Európa emblematikus szélsőjobboldali vezetői között emlegette.

Bono a zenekar koncertjének azon a pontján említette Orbán Viktor nevét, amikor elővette a még a kilencvenes évek elején megálmodott-megkreált ironikus-cinikus-ördögi figurát, MacPhistót. A U2 énekese egyébként MacPhisto akkori képében hívta fel telefonon a zenekar 1993-as budapesti, népstadionbeli koncertjén a színpadról Thürmer Gyulát, a Munkáspárt elnökét, ám Thürmer nem vette fel a telefont, így a gesztus csak üzenetrögzítőre került.

“MacPhistónak új barátai vannak: Magyarországról Orbán Viktor, Svédországból Jimmie Åkesson (a Svéd Demokraták elnöke), Franciaországból a kis Marie Le Pen. MacPhistónak új játéka van, a neve Zooropa. Egy játék, amit meg akar nyerni. Szavazz MacPhistóra Európáért – vagy menj a pokolba. És sose felejtsd el: ha nem hiszed, hogy létezem, akkor végeztem a legjobb munkát”, mondta az Acrobat című dal felkonfjában az ír énekes.

1:38-tól érdemes kagylózni.

Borítókép fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan