Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ujhelyit formáló bábut akasztottak fel a volt Köztársaság térnél

Ujhelyit formáló bábut akasztottak fel a volt Köztársaság térnél

Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője a Facebook oldalán arról számolt be, hogy “az elmúlt hetekben számos uszító, gyűlölködő, tettlegességgel fenyegető üzenetet kaptam, amiért hazafias módon kiálltam Magyarország és a magyar emberek érdekeiért az orbáni rezsimmel szemben.”

“A Vadhajtások nevű szélsőséges portál és közösségi oldal régóta kiemelt figyelemmel és gyűlölettel viseltetik irányomban. Ez utóbbi akciójuk nyilván már nem maradhat megfelelő hivatalos következmény nélkül. Az az eszement gyűlölködés pedig, ami Magyarországon és a végletekig megosztott magyar nemzeten belül zajlik, szintén nem maradhat következmények nélkül. Rendszerváltás kell, különben végleg belesüllyedünk ebbe a gerjedő polgárháborúba.” – írja a politikus.

Az említett akció pedig egy Ujhelyit ábrázoló bábu felakasztása, amiről a Vadhajtások fotókat is készített. A portálon azt írják, hogy a Kossuth térről, ahol az elmúlt napokban a DK tüntetett, ellopták az Orbán Viktor ábrázoló bábut, majd a jelenlegi II. János Pál pápa téren (volt Köztársaság téren) egy fára felakasztották. A helyszín nem véletlen, illetve az akasztás módja sem: amikor 1956-ban az itt található pártházat megostromolták, több ÁVH-st is halálra lincseltek, volt, akiket a lábuknál fogva akasztottak a környező fákra.