Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Trump azt javasolta a spanyol külügyminiszternek, hogy építsen falat a Szaharában

Trump azt javasolta a spanyol külügyminiszternek, hogy építsen falat a Szaharában

Donald Trump egy egészen érdekes javaslattal áll elő Josep Borell spanyol külügyminiszterrel való tárgyalásán a menekültproblémára vonatkozólag. „Építsenek egy falat keresztbe a Szaharán!” – tanácsolta az Egyesült Államok elnöke. Ezt az információt a spanyol külügyminisztérium a Guardian kérdésre meg is erősítette, de kommentálni nem kívánta azt-

Trump az európai menekülthelyzetet az amerikai-mexikói határ körzetében tapasztalhatókhoz hasonlította. A spanyol diplomaták állítólag próbálták jelezni, hogy a Szahara kelet-nyugati irányban több mint 4800 kilométer széles, de az elnök nem zavartatta magát. „A szaharai határ nem lehet hosszabb a mi, Mexikóval közös határunknál” – mondta határozottan a tárgyalás során. Valójában egyébként jóval hosszabb, hiszen a Trump ígéreteiben szereplő fal tervezett hosszúsága 2900 kilométer hosszú lenne.

Borítókép forrása: Brendan Smialowski/AFP/Europress