Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A magyarok fele szerint a Fideszt már nem lehet demokratikus úton leváltani

A magyarok fele szerint a Fideszt már nem lehet demokratikus úton leváltani

A magyarok 49 százaléka már nem hisz abban, hogy demokratikus eszközökkel le lehet váltani a Fideszt – derült ki a Policy Solutions és a Friedrich Ebert Stiftung által készített készített kutatásból. A felmérés abból a célból készült, hogy felmérje, mit gondolnak a magyarok a hazai demokrácia állapotáról – írja a 24.hu.

A megkérdezetteknek csupán 36 százaléka látja úgy, hogy megvannak a demokratikus eszközök ahhoz, hogy a jelenlegi kormányt le lehessen váltani. A kormánypárti szavazók fele gondolja, hogy a NER leváltható, ellenzéki oldalon pedig a DK-szimpatizánsok hisznek ebben a leginkább

A válaszadók 56 százaléka véli úgy, hogy továbbra is a demokrácia a legjobb politikai rendszer, de minden tizedik magyar szerint a diktatúra jobb bizonyos körülmények között. Minden negyediknek (27 százalékuknak) pedig teljesen mindegy, milyen politikai rendszerben élnek.

Borítókép forrása: MTI / Kovács Tamás