Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kirúgták az Országos Kardiológiai Intézet osztályvezető főorvosát

Kirúgták az Országos Kardiológiai Intézet osztályvezető főorvosát

Távoznia kellett Dr. Székely Lászlónak a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának éléről, írja a 24.hu.

A szívsebész nevéhez több különleges és újító operáció is fűződik, egy műtét miatt bocsátották el az intézetből. Székely egy olyan fiatal nőt operált, akinek egy cserére szoruló implantátum volt a mellében. Csapatával szívbillentyűműtétet hajtott végre a páciensen, akinek sérült implantátumát az operáció közben el kellett távolítani. Hogy a betegnek ne kelljen hónapokig aszimmetrikus mellkassal, egyoldali protézissel élnie, kiheverni a műtétet, elkerülve egy újabb, későbbi operációt, az orvos egy plasztikai sebész segítségét kérte, aki meg is érkezett az operáció közben, és beültetett egy új mellimplantátumot.

Székely Lászlóval reggel közölték, hogy mivel külső, megbízási szerződéssel nem rendelkező intézményből hívott orvost, távoznia kell a kardiológiai intézetből.

A 24.hu információi szerint Székely távozásával az intézményben megszűnik a minimálinvazív, kis metszésből végzett billentyűműtétek lehetősége.

Az orvos menesztése óriási a felháborodást váltott ki, nemcsak a Kardiológiai Intézetben, hanem az ügyről értesülő orvosok között is. A 24.hu szerint a szívsebész távozásával együtt egy másik szívsebész már beadta felmondását a Kardiológiai Intézetben.