Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az eladott strandbelépők bizonyítják, hogy idén helyet cserélt május és június

Az eladott strandbelépők bizonyítják, hogy idén helyet cserélt május és június

Bő 1,2 millióan váltottak jegyet főszezonban a budapesti fürdőkbe, ami azt jelzi, hogy az esős, hideg június ellenére sem tört meg az évek óta tartó folyamatos forgalomnövekedés – írja a Világgazdaság szerdai száma Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketingigazgatója tájékoztatása alapján.

A nyáriasan meleg május 21 százalékos többletet hozó, kiugró látogatottságú napjai után teljes fordulatot vett az időjárás, aminek következtében júniusban 19 százalékos visszaeséssel indult a strandszezon. Vagyis azt is mondhatnánk, hogy idén helyet cserélt a május és a június a belépők tekintetében, ami csak annyiban sántít, hogy nyilván a május egy alacsonyabb bázishoz képest növekedett nagyot, a június meg egy magasabbhoz képest csökkent nagyot, mindenesetre a májusi forgalomnövekedés így is nagyban hozzájárult, hogy a szezon egészét nézve forgalomnövekedéssel és ne csökkenéssel lehessen számolni.

Mindezek után júliusban 6 százalékos, augusztusban pedig 8 százalékos többlet mutatkozott a látogatószámban, ami kifejezetten jó eredmény – emelte ki Czinege Szilvia -, hisz a tavaly nyári sorozatos hőségriadók miatt magasan volt a bázis, amelyet sikerült túlszárnyalni, olyannyira, hogy 2017 nyarának kiugró forgalmához képest is plusszal zárult az augusztus.

Ekkor a tizenhat éve feljegyzett 530 ezres havi rekordot megközelítő, 522 ezer napijegyvásárlóig jutottak a budapesti strandok és gyógyfürdők. Tavaly, a tartósan és nagyon meleg augusztusban a 461 ezer napijegyes fürdőző is kimagaslónak számított.

(MTI)

Borítókép: Strand Fesztivál 2018, Fotó: Rockstar Photographers/Polyák Attila