Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A szexuális erőszakkal megvádolt Petőváry Zsolt is megszólalt: idegenek zaklatják a családját

A szexuális erőszakkal megvádolt Petőváry Zsolt is megszólalt: idegenek zaklatják a családját

A rendőrség tisztában van az ügy súlyával, de a rá nehezedő nyomás ellenére sem tér el a szakma szabályaitól. Tudják, most nem hibázhatnak, ezért egyelőre nem is nyilatkoznak.

A rendőrség a szakma szabályai szerint teszi a dolgát és nyomoz annak a 13 éves kislánynak az ügyében, akin állítása szerint két éve szexuális erőszakot követett el két ismert vízilabdázó, de a nyomozás érdekeire tekintettel egyelőre nem nyilatkozik – mondta el a Zoom.hu-nak András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Más forrásokból úgy tudjuk:

a rendőrség illetékesei úgy döntöttek, a nagy médianyomás ellenére továbbra sem reagálnak a sajtóban megjelent, gyakran egymásnak is ellentmondó értesülésekre.

Még arról sem beszélnek, hogy mely állításokat tartják a nyomozás eddigi adatai alapján minden alapot nélkülözőnek. Csak akkor állnak ki majd a nyilvánosság elé, ha olyan döntés születik az ügyben, ami a hatályos jogszabályok szerint a nyilvánosság felé kommunikálható.

Az ügyben több szakértőt is kirendeltek, még folynak a vizsgálatok, amelyek során azt kell tisztázni, hogy egyáltalán megtörtént-e az abúzus a kislány sérelmére, ahogy azt ő állítja. A sajtó napok óta találgatja a vizsgálat várható időpontját. Egyes portálok szerint már megtörtént, mások úgy tudják, a hétvégén várható. A rendőrség ezeket az értesüléseket sem kommentálja.

„Ez tipikusan az az ügy, amelyben a nyomozásnak súlyosan árthat, ha idő előtt kerülnek nyilvánosságra nyomozati információk” – mondta névtelenséget érő forrásunk. Hozzátette: a rendőrség és az ügyben eljáró nyomozók is érzik az ügy súlyát: nemcsak a sajtó és a közvélemény felfokozott érdeklődését, hanem az ügy büntetőjogi jelentőségét is. Ez egy nagyon súlyos bűncselekmény.

Mindezekre is tekintettel, mint fogalmazott, a rendőrség a lehető legjobb szakemberek bevonásával vizsgálja az ügyet.

„Ebben az ügyben nem hibázhatunk”,

tette hozzá, szerinte ezért nem is fogják elkapkodni sem a nyomozást, sem az nyilatkozatot.

A kislány családjának feljelentésében megnevezett egykori sportolók, akik 13 éve közös vízilabda-klubot alapítottak és azóta együtt üzemeltetik, tagadják a vádakat. Kósz Zoltán korábban már nyilatkozott erről a Zoom.hu-nak. Az interjú itt olvasható.

Szerdán megszólalt az ügy másik érintettje, Petőváry Zsolt is, aki ügyvédje telefonján interjút adott az ATV-nek.

„Fájdalmat és tehetetlenséget érzek – mondta, hozzátéve: szeretnék, ha elmeorvosi és gyámhatósági vizsgálatnak is alávetnék a kislányt, aki szerintük minden ok és alap nélkül vádaskodik.”

Petőváry megerősítette, amit korábban Kósz is elmondott lapunknak: soha egy ujjal sem nyúltak a kislányhoz, máshoz sem, jól ismerték az őket megrágalmazó gyermeket és a családját. A lány a klubjukban vízilabdázott, a család éttermébe pedig számos rendezvényt vittek korábban, jóban voltak.

„Ez bárkivel megtörténhet – jegyezte meg Petőváry. – Valaki gondol egyet és egy nap alatt tönkreteheti más jó hírét, becsületét.”

Petőváry azt is mondta, hogy mivel ő nemigen olvassa az interneten a híreket, őt ezek kevésbé rázták meg, mint a családját, akiket az ügy kirobbanása óta ismeretlenek zaklatnak.

Gatter László ügyvéd, Petőváry jogi képviselője a Zoom.hu-nak azt mondta, továbbra sem kaptak semmiféle információt a rendőrségtől, sem idézést.

Reményeik szerint a szakértők alapos munkát végeznek, és videofelvételeket is készítenek majd a kislány pszichológus szakértői vizsgálatáról.

Megjegyezte, hogy bár az efféle vizsgálatokat nem szerencsés sürgetni, mindenkinek, de különösen az ártatlanul megvádolt vízilabdázóknak az lenne az érdeke, ha az ügy mielőbb megnyugtatóan lezárulna.