Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szanyi Tibor parlamenti eljárást kezdeményez Sógor „sz*rozása” miatt

Szanyi Tibor parlamenti eljárást kezdeményez Sógor „sz*rozása” miatt

„Nemcsak SZAR-gentinit, hanem mind a 448 képviselőt minősíti egy ilyen színvonalú jelentés elkészülte” – szúrt oda magyaros virtussal a Sargentini-jelentés miatt elhíresült holland képviselőnőnek Sógor Csaba az RMDSZ EP-képviselője az Európai Parlamentben egy szerda délutáni felszólalásában.

A finom nyelvi poént nyilván csak a magyarok érthetik, igaz, a néppárti képviselő akár le is tagadhatná, hogy direkt poénkodott volna. Szanyi Tibor, szocialista EP-képviselő azonban nem hagyta annyiban a dolgot és levelet írt az Európai Parlament elnökének.

A politikus levelében úgy fogalmazott: számos magyarul beszélő állampolgár számára volt sokkoló Sógor Csaba beszédem mely egy példátlan és elfogadhatatlan támadás volt Judith Sargentini európai parlamenti képviselő személye és jelentése ellen.

„448 EP-képviselő szavazta meg ezt a jelentést, és úgy vélem, hogy nem engedhető meg, hogy ilyen közönséges vélemény címzettjei legyenek. Azonfelül, ez még inkább elfogadhatatlan egy hivatalos minőségében eljáró hölggyel szemben” – írta Szanyi.

Szanyi Tibor ezért arra kérte Antonio Tajanit, hogy tisztázza a kérdést és tegye meg a szükséges lépéseket, ahogy azt az Európai Parlament szabályai előírják és megkövetelik.