Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ritka genetikai rendellenesség miatt vannak gyönyörű, hatalmas szemei ennek a kislánynak

Ritka genetikai rendellenesség miatt vannak gyönyörű, hatalmas szemei ennek a kislánynak

Anyukája büszkén posztolt fotót róla, de félti is nagyon gyermekét.

A kétéves Mehlani Ramireznek gyönyörű, hatalmas szemei vannak, amit egy ritka genetikai rendellenesség, az úgynevezett Axenfeld-Rieger szindróma okoz nála. Az elváltozás befolyásolhatja az arc formáját, de alapvetően a szemet érinti. A szindrómával élő betegeknek szélesen ülnek a szemei és úgy látszik, mintha a pupilláik kitöltenék az íriszüket is.

Mehlani édesanyja Karina a Twitteren tett közzé egy fotót gyermekéről, amelyben leírja, hogy bár most még rengeteg dicséretet kap kislánya gyönyörű szemei miatt,

már most aggódik a későbbi zaklatók és szekálók miatt.

Többi közt úgy határozott, ha valaki pozitív megjegyzést tesz Mehlani szemeire, akkor sem árulja el, lánya milyen rendellenességgel él. Karina bejegyzésére több ezer támogató üzenet érkezett, ezért további fényképeket osztott meg a gyermekről.

Az egyikből kiderült, hogy Mehlani könnycsatornáit meg kellett műteni pár hónapos korában, hogy a szemére nehezedő nyomást enyhítsék.

A látása egyelőre rendben van, de folyamatos kontrollra kell járniuk – írta anyukája.

(vt.)