Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kósz Zoltán kiállt a nyilvánosság elé és visszautasította a szexuális erőszak vádját

Kósz Zoltán kiállt a nyilvánosság elé és visszautasította a szexuális erőszak vádját

Megszólalt a Zoom.hu-nak a hírbe hozott vízilabdázó. Azt mondja, társával, Petőváry Zsolttal januárban és februárban MMS üzeneteket kaptak annak a kislánynak a szüleitől, akivel a gyerek állítása szerint erőszakoskodtak. Aztán hónapokig nem történt semmi. A kislány családjának egyik barátja februárban azt javasolta nekik, gondolják át a dolgot, mert ennek még súlyos következményei lehetnek. És így is történt. Súlyos következményei lettek.

Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, akit nemrég szexuális erőszakkal vádolt meg egy 13 éves kislány, a családja pedig feljelentést tett ellene a rendőrségen, kiállt a nyilvánosság elé.

– Nem követtem el semmiféle erőszakot annak a kislánynak a sérelmére. Egy ujjal sem értem hozzá, ahogy máshoz sem

– jelentette ki Kósz rögtön, a beszélgetés elején. Hozzátette, abban is biztos, hogy barátja és edzőtársa, Petőváry Zsolt egykori vízilabdázó sem, aki a feljelentés szerint két éve szintén szexuális erőszakot követett el az akkor még csak 11 éves gyereklány sérelmére.

– Pénteken az Adriára tartottunk amolyan szezonvégi hosszú hétvégére, út közben hívott fel a cégünk ügyvédje, hogy megjelent a történetünk a sajtóban. Akkor még a nevünket nem írták ki. Pár órával később egy ismerősöm telefonált, hogy már névvel írnak rólunk az interneten – mondta.

Kószék ügye valójában már januárban elkezdődött. Egy MMS üzenettel, amit Petőváry Zsolt kapott a kislány az édesanyjától.

– A kislány valamiféle feljegyzésének a fotóját küldték el Zsoltnak, elképedt azon, amit olvasott. Abban a levélben rólam még nem volt szó. Zsolt azonnal hívta az MMS-t küldő édesanyját, hogy „mi ez az abszurd őrültség”.

Kósz Zoltán. Fotó: Halász Nóra

Kósz úgy tudja, már akkor is csak nehezen jött össze a találkozó köztük, de Zsolt és a párja végül elmentek a kislány családjához, ám nem jutottak semmire.

Pár héttel később egy újabb MMS érkezett, abban már Zoli bácsi [Kósz Zoltán] is erőszaktevőként volt nevesítve.

– Döbbenten olvastuk a levelet és semmit sem értettünk az egészből – tárta szét karját Kósz. – Jól ismertük a családot, évek óta jó viszonyban voltunk velük. A családból többen is jártak hozzánk vízilabdázni.

Kósz Zoltán később elmagyarázta, hogy a Petőváryval közös sportklubjukban „alapból mindenkivel kedvesnek kell lenni”, mert szerintük, ha a kevésbé tehetséges, ambiciózus gyerekeket túlhajtják, nem elég megértőek velük, azok otthagyják a klubot.

– Ezzel a kislánnyal is kedvesek voltunk, ám se nem jobban se nem kevésbé, mint a többiekkel

– mondta.

A második MMS után újra megpróbáltak kapcsolatba lépni a kislány szüleivel, de ők akkor már teljesen elzárkóztak a személyes találkozó elől, csak a család egyik barátja, egy férfi beszélt Kószékkal. A sportoló elmondása szerint a beszélgetés során a férfi egyetlen javaslatukat sem fogadta el.

– Hallottunk róla, hogy a kislány valamiféle kezelésre jár, felvetettük, hogy a talán orvost és kezelést kellene váltani, mert az eddigiek mintha nem hozták volna meg számára a remélt gyógyulást, de nem reagált. Búcsúzáskor is csak annyit mondott, hogy „gondoljuk át a dolgot, mert ennek még súlyos következményei lehetnek”. – „Nincs mit átgondolni”, vágtuk rá azonnal – idézte fel a történteket Kósz – „egy szó sem igaz abból, amit a kislány leírt”.

A Kósz azt mondta, ők javasolták, hogy vigyék el a kislányt nőgyógyászhoz és más szakemberekhez, pszichológushoz például, de erre már nem is reagált nekik a férfi.

Fotó: Halász Nóra

Kósz állította, még most sem érti a család viselkedését. Úgy fogalmazott, apaként ő biztosan üvöltött volna és magyarázatot követel attól, akiről ilyeneket ír a lánya.

A vízilabdázó azt mondta, ezek után több szó nem esett az ügyről, egészen most péntekig, amikor a Blikk megírta, hogy „kislánnyal szexelhetett két sztársportoló”. Az ügyben feljelentést tett a kislány családja, és rendőrségi nyomozás indult.

– Fogalmam sincs, hogy miért és miért pont most tettek feljelentést – tárta szét a karjait Kósz Zoltán. – A fülembe csengenek annak a férfinak, a család barátjának a szavai. Akkor csak alig burkolt fenyegetésnek tűnt, ma már inkább zsarolásnak mondanám [ügyvédje, Hegedűs László a háttérből megjegyezte: mondhatod is].

Kósz kijelentette, áll minden vizsgálat és a sajtó elé; ha kell, százszor is elmondja, hogy egy ujjal sem nyúlt sem ehhez a kislányhoz, sem más gyerekhez, és Petőváry Zsolt sem.

Hegedűs László, Kósz ügyvédje. Fotó: Halász Nóra

A rendőrség még nem hallgatta meg Kószt és Petőváryt, arra ugyanis legkorábban akkor kerülhet sor, ha elkészül a kislány nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatának az eredménye. Hegedűs László, Kósz Zoltán ügyvédje szerint azonban, ha a kislányt a szakértők nem tartják szavahihetőnek, az eljárás lényegében véget is ér. Ez esetben a rendőrség meg sem hallgatja a két sportolót. A kislány családja egy ilyen döntés ellen azonban panasszal élhet, aminek az ügyészség vagy helyt ad, vagy elutasítja azt. Elutasítás esetén a család pótmagánvádlóként harcolhat tovább.