Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Magyarországra jön Eric, az angolna

Magyarországra jön Eric, az angolna

A legendássá vált úszó a FINA Úszó Világkupa 4. , budapesti állomásán vesz részt október elején.

Október elején Budapestre érkezik, Eric Moussambani, az angolna, aki a 2000-es olimpiai játékokon lett világhírű produkciójával. Az egyenlítő-guineai sportoló a FINA Úszó Világkupa 4. állomásán vesz részt – írja a Hvg.hu –, ám nem a rendes versenyszámokban fogja összemérni tudását a világkupa résztvevőivel. Olyan magyar sportolókkal fog versenyezni, akiknek nem az úszás a fő sportjuk (a gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor, a tornász Berki Krisztián, a gátfutó Baji Balázs, a crossfites Horváth Laura, a párbajtőröző Somfai Péter, a birkózó Veréb István, és a focista Torghelle Sándor lesz az ellenfele), majd olyan felnőttekkel száll versenybe, akik nemrég ébredtek rá, hogy sosem késő megszerezni az akár a túlélést garantáló úszótudást.

Moussambani a legendás, sindeyi úszásakor 1:52.72 alatt telesítette a 100 métert, amelynek végére teljesen elkészült erejével. Azóta sokat javított idején, hiszen legjobbja ma már 57 másodperc körül van.

Számos eseményről volt emlékezetes a ezredforduló olimpiája, de aki Eric Moussambani úszását látta aligha feledi valaha is, pláne Knézy Jenő tolmácsolásában. Ez a száz méter alighanem az olimpiák történetének egyik leghősiesebb, de egyben legviccesebb két perce volt, bár utóbbiról a sportoló az utolsó 20 méteren alighanem máshogy vélekedett.