Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Akad olyan ország Európában, ahol alig 180 forint a benzin literje

Akad olyan ország Európában, ahol alig 180 forint a benzin literje

Európai összevetésben Magyarországon még viszonylag olcsó az üzemanyag.

Soknak találja a benzin árát? Minden bizonnyal igaza van, bár máshol azért a hazai többet kell fizetni. A Hvg.hu globalpetrolprices.com által készített európai összehasonlítást idézi. E szerint a hazai üzemanyagárak Európában az olcsóbb közé tartoznak. Jelenleg – forintban számolva – Fehéroroszországban kell a legkevesebbet fizetni a benzinért. Ott átszámítva mintegy 182 forintba kerül 1 liter, s Oroszországban sem kell sokkal többet fizetni ezért az üzemanyagért, itt 185 forintot kérnek ugyanezért.

Ebből a szempontból ugyancsak elég olcsó hely a hazánkkal szomszédos Ukrajna is, ahol mostanság átlagosan 311 forintot kérnek a benzin literjéért.

Magyarország a lista tizenharmadik helyén található: most átlagosan 406 forintba kerül egy liter benzin, bár a kutak árai közötti különbség 60-65 forint is lehet. A lista élén Izland áll, ahol csaknem 580 forint egy liter 95-ös benzin.