Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szél és Fekete-Győr ösztöndíjjal utazik Amerikába

Szél és Fekete-Győr ösztöndíjjal utazik Amerikába

Két magyar ellenzéki politikus az amerikai kormány ösztöndíjával utazik az Egyesült Államokba ősszel – írja az Index.

Az amerikai külügyminisztérium által támogatott International Visitors Leadership program ösztöndíjasaként utazik az Egyesült Államokba a két ellenzéki politikus. Évente kb. ötezren kapják ezt az ösztöndíjat világszerte, az elmúlt évtizedekben több mint 500 jelenlegi vagy korábbi kormányfő is részt vett a programban.

Fekete-Győr a politikai trendekről, a felsőoktatási kérdésekről, valamint a menekültek és bevándorlók kezeléséről hallgathat majd előadásokat, míg Szél Bernadett a nők jelenlegi és történelmi szerepének vizsgálatáról a politikai átmenetekben, a konfliktuskezelés és a béketeremtés területén.

Nem egyedi, hogy magyar politikusok ezzel az ösztöndíjjal az USA-ba tartanak, korábban Antall József és Horn Gyula is utazott már. A külföldi vezetők közül Tony Blair és Margaret Thatcher Angliából, míg Gerhard Schröder és Willy Brandt Németországból vett részt a képzésen.