Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mit tudnak a legújabb iPhone-ok?

Mit tudnak a legújabb iPhone-ok?

Az Apple szinte napra pontosan egy évvel azután, hogy bejelentette az iPhone 8-as, valamint az iPhone X készülékeket, három újabb telefont dobott a piacra.

A készülékek az iPhone X fontosabb funkcióit viszik tovább, amelyek közül a legfontosabb, hogy ezen már nincs középső gomb se, nemhogy JACK-dugó, vagyis az új készülékek is hatalmas, a tetején bevágott képernyővel rendelkeznek, amelyek a FaceID nevű arcfelismerő megoldással azonosítják a készülék tulajdonosát.

Kattintásra megnyílik a kép nagyban

Az áruk jó borsos, még az olcsóbbnak szánt XR típusú telefon is hatvanezer forinttal drágább, mint az iPhone 8, a csúcsmodell XS Max a lehető legnagyobb, fél terabájtos tárhellyel pedig már inkább egy bő tíz éves Suzuki árát közelíti, miszerint 577 ezer forint. Mondjuk tény, hogy valószínűleg kicsit az átfedés a tizenéves Suzukit és az iPhone XS Maxot vásárló emberek között.

A fenti grafikában azt gyűjtöttük össze, hogy milyen paraméterekkel rendelkeznek a készülékek az iPhone 8-ashoz képest, illetve hogy egymáshoz képest méretarányosan mekkora készülékekről van szó, referenciának szintén az iPhone 8-ast használva.