Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megérkezett Florence az USA-ba, 1 millió embert evakuáltak

Megérkezett Florence az USA-ba, 1 millió embert evakuáltak

Elérte a Florence hurrikán Észak- és Dél-Karolinát – írja a BBC. A hurrikán hiába gyengült 4-esről 2-es erősségűre, így is nagyon veszélyes. Nem csupán a szélvihar miatt kell aggódniuk az ott lakóknak, hanem a hirtelen lezúduló özönvízszerű eső miatt is. A két államban eddig mintegy 1 millió ember evakuálását rendelték el.

A Florence hurrikán miatt otthonaikból kiköltöztetett emberek az ideiglenes szállásukon Fotó: MTI/AP/David Goldman (Kattintson a képre a galériáért!)

Az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ számításai szerint akár 75 centiméter eső is eshet és villámárvizek alakulhatnak ki.

Élőben követheti a Florence hurrikán érkezését

Élőben követheti a Florence hurrikán érkezését A Florence hurrikán ereje 4-esről 2-es erősségűre csökkent, de ettől még a hurrikán változatlanul életveszélyes – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Roy Cooper, észak-karolinai kormányzó. Cooper szerint helyenként akár 2-4 méter magas árvízre kell számítani, a vihar pedig akár nyolc-tíz méteres hullámokat is korbácsolhat a tengerparton, az ottani házakat egészen az tetőig elöntheti az áradat.