Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lajcsi szerint naposcsibéket neveltek a lopott áramból

Lajcsi szerint naposcsibéket neveltek a lopott áramból

Galambos Lajos minden ellene felhozott vádpontra talált magyarázatot tegnapi tárgyalásán, írja a Bors. A zenész a Budaörsi Járásbíróságon tett részletes vallomást, igaz, a leírt szöveget ügyvédje olvasta fel, mert Lajcsi otthon felejtette a szemüvegét…

A vallomásában többek között azt közölte, hogy a boldogasszonypusztai birtokán 2009-ben vezették be a vizet, így ő 1993 és 1999 között nem lophatott, rá­adásul az ellátást mindig is egy hidroglóbusz biztosította náluk. A trombitás szerint az áramellátás is szabályos volt, egy bekötött árammérőn keresztül folyt, a meleg vizet pedig a vegyes tüzelésű kazán és a kandallók állították elő.

Lajcsi az egész ügy mögött egy Farkas Imre nevű romániai vállalkozót sejt, akit még Tatán és Mo­csán alkalmazott. Farkas és csapata állítólag naposcsibéket és kacsákat nevelt az ideiglenes otthonukként szolgáló vendégházban, és mivel az állatoknak állandó magas hő­mérsékletet kellett biztosítani, ezt szolgálhatta a szemle során feltárt illegális víz- és gázbekötés. A zenész szerint a férfi később meg is zsarolta őt, mivel volt egy elszámolási vitájuk.

„Azt mondta, ha nem kapja meg, amit kér, annak következményei lesznek. Nem ijedtem meg, de ha tudtam volna, hogy egy ilyen szövevényes ügy kerekedik ebből, akkor lerendezem a dolgot ahelyett, hogy más, ártatlan embereket bíróság elé rángassak.”

– mondta Lajcsi a Borsnak, majd a hidroglóbuszos történettel folytatta.

„A hidroglóbusz egy teljes település ellátását biztosítja, száz­ezer liter vizet tartalmaz, ami a mi családunknak minimum 250 napig elég. A szakvélemény szerint, ha nincs a kúthoz szivattyú, akkor biztos loptuk a vizet, pedig sem előtte, sem azóta nem használtuk a városi vize”

– mesélte a zenész, aki szerint Mocsán egy vízbekötésnél szerinte a hivatalos papírokra odahamísították az aláírását.

„A dokumentumot több igazságügyi szakértővel is megvizsgáltattuk, és egyértelműen megállapították, hogy az az aláírás Galambos Lajos kezeitől nem származhat. Nem tartom kizártnak, hogy valakinek az érdekében állt egy ilyen okiratot meghamisítani. A vádirat egy része teljes blődli, Érden például egy vezetéket találtak, amit disznóperzselésre használtak, 12 méter kábellel, de a kazán 22 méterre volt. Harminckét oldalon keresztül beszéltem a vádpontokról, és a többi tanúvallomás mind tényszerűen engem igazolt. Bí­zom benne, hogy ez így lesz a jövőben is.”

Borítókép: MTI/Lakatos Péter