Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

“Basszus!” – Salvini új rabszolgáknak nevezte az afrikai migránsokat, a luxemburgi külügyminiszter kiakadt

“Basszus!” – Salvini új rabszolgáknak nevezte az afrikai migránsokat, a luxemburgi külügyminiszter kiakadt

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, a szélsőjobboldali Liga vezetője eléggé kiakasztotta Jean Asselborn luxemburgi külügyminisztert.

A két politikus egy konferencián vett részt Ausztriában, ahol Salvini a következőket mondta: “Úgy hallom, egyesek szerint azért van szükségünk a bevándorlásra, mert a lakosság elöregszik. Én teljesen máshogy látom a dolgokat. Azért kapom a fizetésemet az állampolgároktól, hogy a fiatalok újra úgy vállaljanak gyereket, mint pár évvel ezelőtt, és nem azért, hogy importáljam Afrika legjobb fiataljait, azoknak az európaiaknak a pótlására, akik már nem vállalnak gyereket… Talán Luxemburgban van ilyen igény, Olaszországban arra van igény, hogy segítsünk a gyerekeinknek, hogy legyenek gyerekeik, nem pedig arra, hogy új rabszolgákkal pótoljuk a gyerekeket, akik nem születnek meg.”

Jean Asselborn szemlátomást dühösen hallgatta Salvinit, végül “Allez, allez, allez!” felkiáltással szakította félbe. “Olaszországban rengeteg olasz bevándorló volt. Migránsokként érkeztek, azért dolgoztak Luxemburgban, hogy maguknak Olaszországban legyen miből fizetni a gyerekekért.” Mondandóját a “Merde alors!” káromkodással zárta, ami körülbelül annyit tesz, hogy “Basszus!”

(Reuters)