Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A fideszes EP-képviselők nem támogatták a szexuális zaklatás elleni javaslatot

A fideszes EP-képviselők nem támogatták a szexuális zaklatás elleni javaslatot

A fideszes EP-képviselők a strasbourgi plenáris ülésen nem támogatták a munkahelyen, nyilvános térben, illetve a politikai életben elkövetett megfélemlítés és szexuális zaklatás elleni javaslatot – írja közleményében Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő. A javaslatot az Európai Parlament többsége megszavazta.

“A Fidesz képviselői tartózkodtak a dokumentum elfogadásakor, még az a Járóka Lívia sem támogatta a jelentést, aki ugyanezt a javaslatot a szakbizottságban egyébként korábban még megszavazta” – írja Ujhelyi.

“A Fidesz ezzel ismét bebizonyította, hogy miként viszonyul a nőkhöz, a női szerepekhez és az erkölcshöz. A Fidesz hosszú ideje blokkolja a nőkkel szembeni erőszak elleni isztambuli egyezmény ratifikálását, most pedig nem támogatták, hogy egységes fellépés legyen a munkahelyi szexuális zaklatások ügyében. Az egyébként érdemi többséggel elfogadott javaslat arra is kitért, hogy egyre elterjedtebb a parlamenti képviselőnőkkel szembeni – elsősorban a politikai ellenfelek soraiból érkező – pszichológiai és szexista zaklatás, amelynek mielőbb elejét kell venni. A Fidesz, amelynek képviselői rendszeresen alpári stílusban beszólnak a női képviselőknek, nyilván magára ismert ennél a bekezdésnél.”