Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Végzetes halpedikűr: öt ujját amputálni kellett a fiatal nőnek!

Végzetes halpedikűr: öt ujját amputálni kellett a fiatal nőnek!
  • 2018. szeptember 13., 18:07

A népszerű szolgáltatás során édesvizi halak az elhalt bőrrétegen csámcsogva puhítják fel még a legádázabb repedt sarkat is, ám az ujjak közelében nincs sok keresnivalójuk. Akkor most mégis lerágták?!

Nem, ez így nem igaz persze, hiszen nem pirájákkal teli medencében lubickolunk ilyenkor. A problémát a higiéniai előírások tökéletes mellőzése okozhatta. Ugyanis ha a halakat több ügyfélnél egymás után „használják”, plusz a medencéket nem megfelelően tisztítják, a szorgos kis kopoltyúsok a bennük és a vízben lévő baktériumokat könnyen átadhatják az embernek, ami a végén fertőzéshez vezet.

A 29 éves ausztrál Victoria Curthoys is hasonlónak lehetett áldozata, hiszen egy thaiföldi pedikűrös kiruccanása után hirtelen láza lett és lábát foltok borították. Két évig tartott az orvosoknak, mire diagnosztizálták az oszteomielitiszben (egyfajta csontfertőzés) szenvedő Victoriát, akinek lábujjait ekkor már nem lehetett megmenteni.

“Végignéztem, ahogy egymás után vágják le az ujjaim, mivel nem tudtták mi okozhatja a problémámat. Pedig amikor igénybe vettem a halpedikűrt, olyan tisztának tűnt minden!” – mesélte a nő.

Ahhoz, hogy felmérjük, milyen veszélyeket is hordoz egy-egy ilyen kezelés érdemes tudni, hogy a pedikűrt az USA számos államában már betiltották!

(via Metro)