Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Vádat emeltek az exfeleségét zaklató rendőr ellen

Vádat emeltek az exfeleségét zaklató rendőr ellen

A Füzesabonyi Járási Ügyészség két ízben vádat emelt egy heves megyei rendőr ellen, aki a volt feleségét zaklatta.

A vádlott és a volt felesége tíz éven át házasok voltak, de a kapcsolatuk megszakadt 2014-ben, és elváltak. A volt férj 2017 októberében visszatért, amikor mobiltelefonon zaklatni kezdte, 2017 októbere és 2018 januárja között összesen 350 alkalommal kereste a volt feleségét telefonon, illetve küldött neki sms-eket is, annak ellenére, hogy a sértett többször, határozottan kérte, hogy ne tegyen ilyet.

Idén márciusban az ügyészség egy év hat hónapra felfüggesztette a vádemelést a rendőr ellen, arra számítottak, hogy ez az igen erős, egyfajta utolsó figyelmeztetésként is felfogható megoldás megteszi majd a hatását, és a rendőr leáll a zaklatással. Nem így történt, a férfi az ügyészi figyelmeztetés ellenére folytatta a telefonálgatást.

„Az ügyészi határozat tartalmazta azt a figyelmeztetést, hogy ha a terhelt a vádemelés elhalasztásának időtartama alatt ismét szándékos bűncselekményt követ el, akkor vele szemben ezek miatt a zaklatások miatt is vádemelésre kerül sor” – írja az ügyészség.

„A férfi – mivel nem tudta feldolgozni a szakítást – tovább molesztálta telefonon elvált feleségét, akit idén júniusig újabb, további 200 alkalommal keresett a mobilján. A Füzesabonyi Járási Ügyészség ezért a volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt június 27-én vádiratot nyújtott be vele szemben az illetékes bíróságon. Ezt követően az ügyészség a korábban elhalasztott vádemelés tekintetében is elrendelte az eljárás folytatását, majd a napokban vádat emelt a férfi által korábban, az elmúlt évek során elkövetett zaklatások miatt. A Füzesabonyi Járási Ügyészség a vádiratában indítványt tett az ügyek egyesítésére, így a jogkövető magatartásra képtelen vádlottnak most várhatóan egy eljárásban kell majd felelnie a volt felesége sérelmére hosszabb időn át, kitartóan elkövetett bűncselekménysorozat miatt” – áll az ügyészség közleményében.

(Ügyészség)

Borítókép: Illusztráció/Pixabay