Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Trump új összeesküvés-elmélete: A demokraták hazugsága, hogy háromezren haltak meg a Puerto Ricó-i hurrikán miatt

Trump új összeesküvés-elmélete: A demokraták hazugsága, hogy háromezren haltak meg a Puerto Ricó-i hurrikán miatt

Egy évvel ezelőtt komoly pusztítást okozott Puerto Ricón a Maria hurrikán, a sziget jelentős részén áram sem volt sokáig. Az erőteljes viharban csaknem 3000 helyi vesztette életét, és sokan szemére vetették az amerikai kormányzatnak, hogy nem nyújtott elég segítséget a szigetnek – ami bár nem tartozik az Egyesült államokhoz, az USA társult államának számít.

Csütörtök reggel Donald Trump viszont arról írt egy Twitter-posztban, hogy a tavalyi hurrikán áldozatainak számát meghamisították, és valójában csak a demokraták srófolták fel a számokat. Az elnök állítását nem támasztotta alá bizonyítékokkal, annyit fűzött hozzá, hogy amikor a hurrikán elvonulta utána szigeten járt, mindenhol 6-18 áldozatról lehetett hallani.

Később azonban elkezdtek 3000 áldozatról írni a médiában, ami szerinte a demokraták műve, hogy rossz színben tüntessék fel, miközben dollár milliárdokat gyűjtött össze a sziget számára.

„Ha egy ember meghalt bármilyen oknál fogva, például, mert öreg, adjuk hozzá a listához. Ez rossz politika. Szeretem Puerto Ricót!” – tette hozzá posztjában Trump.

Az amerikai elnöknek természetesen nincs igaza, sőt az áldozatok száma egyes becslések szerint akár a négyezret is meghaladhatja.

Trump posztjára a sziget fővárosának, San Juan polgármestere is reagált, aki az amerikai elnök szemére vetette, amiért ennyire tiszteletlen, és hogy valójában az ő hanyagsága miatt haltak meg ennyien.

(Yahoo)