Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán esélyesnek látja, hogy a Fideszt kipenderítik a Néppártból

Orbán esélyesnek látja, hogy a Fideszt kipenderítik a Néppártból

A miniszterelnök a Fidesz-frakció velencei zárt ajtós ülésén beszélt a Néppártban való maradás valószínűségéről. Egy résztvevő elmondása szerint Orbán fele-fele esélyt lát a Fidesz kizárására a Néppártból és arra is, hogy megússzák a dolgot – írja az ATV.

Magáról a kétharmados strasbourgi szavazásról és a több mint 110 néppárti igen voksról a lap forrása szerint a fideszes és KDNP-s képviselők előtt egyértelművé tette, hogy

Merkel kancellár büntetni akarta a kormányt.

Az ATV forrása azt is elmondta, politikai pániknak semmilyen jele nem volt érzékelhető a miniszterelnökön, sőt, azt számolgatták, hogy milyen eredmény születhet a különböző szcenáriók megvalósulásával jövő májusban az EP-választáson. A miniszterelnök azzal kalkulál, hogy a mostani 12 fideszes 4 határon túli képviselőnél több mandátumot szerez majd a Fidesz-lista.

A lap forrása szerint a miniszterelnöknek felemás érzései vannak azzal kapcsolatban, hogy sikeres lehet-e a történtek után egy közös kampány a néppárti prominensekkel. Azonban hozzátette, természetesen mindent megtesznek, hogy a néppárti pártcsaládban maradjanak, ezt Orbán Viktor határozottan ezt érzékeltette a képviselőkkel.

Az ATV úgy tudja, a következő plakátkampány nem konkrétan a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos, de az EP-kampány része lesz. Szóba került még az is, hogy Sebastian Kurz megszavazta a jelentést, a velencei frakcióülésen ezt azzal magyarázták, hogy demonstrálni akarta, hogy rendet tud tartani a pártja soraiban.